Мистичният Еврейски квартал

Нощна Прага

Специални обиколки в Прага

Европейски турове

Мистичният Еврейски квартал

Еврейската общност в Прага също както и в други градове на Бохемия и Моравия се сформира още в началото на Средновековието. Първият еврейски квартал е създаден през XII век. Тук можете да откриете Старо-новата синагога  (най-старатa функционираща синагога в Европа) както и  Старото еврейското гробище от 15 век. Ще се потопите в легенди, чиито истории са преплетени с  Прага, създавайки имиджа й на магически град.

Нощна Прага

Фантастично красива и тайнствена. Това е едно от най-добрите описания на Прага. Нека се разходим по тесните лъкатушещи улички,  красиви  и понякога тайнсвени църкви,  за които говорят много пражки легенди. Разходката може да продължи с круиз по Вълтава, по време на който от друг ъгъл ще погледнем Вишеград, Стария град, Пражкия град и Малкият град, както и известния Карлов мост. Ако имате интерес към нощния живот на Прага можем да ви препоръчаме традиционни чешки кръчми, джаз клубове и  дискотеки. За нас ще бъде удоволствие да ви разкажем за историята, културата и  живота в Прага.

Специални обиколки в Прага

Специален  акцент на екскурзията в Прага може да бъде и разходка по следите на  тайнствения писател Франц Кафка, известните композитори Моцарт или Бетховен в Прага, чешка класическа музика – опера, балет, безбройни галерии, музеи, различни архитектурни стилове.

Европейски турове

Осъществяват се след индивидуални запитвания.
Моля свържете се с нас за резервации и цени

Австрия

Виена

Гордият град на Хабсбургите е пълен с история, музика, архитектура, изкуство. Екскурзията ще започне от замъка Шонбрун (лятната резиденция на Мария Терезия), императорският дворец Хофбург с  една от най-красивите златни колекции в света, дворецът Белведер  с  най-богата колеция от платна на известния австрийски художник Густав Климт. Следва и  катедралата „Св. Стефан“. Ще ви покажем типични виенски кафенета, винарни и ресторанти. Виена можете да посетите по всяко време – от коледните базари до прекрасните летни фестивали. Винаги ще бъдете възхитени от приказната атмосфера на града.

Германия

Еднодневна екскурзия до Дрезден

„Венеция на Елба“ – това е Дрезден. Днес  модерен, бароков  град в който се усеща атмосферата на дългото управление на саските херцози. Отдалечен е  само на 2 часа и половина от Прага.  Ако решите да  посетите Дрезден не бива да пропуснете бароковия комплекс  Цвингер с известната галерия на „Старите майстори“ в която могат да се видят картини на Тинторето, Рафаел, Рубенс и много други световно известни художници. Тук се намира и най-богатата колекция от порцелан в света.

Организираме екскурзии в Прага и Чешката република
предимно на английски и български език.
Ще ви осигурим настаняване, всякакъв вид екскурзоводско обслужване
и превоз за индивидулни туристи, групи и конференции.
Изберете Across Prague!