Крепост Карлщейн (Hrad Karlštejn)

Карлови Вари (Karlovy Vary)

Замък Конопище (Zámek Konopiště)

Крепост Чешки Щернберк (Hrad Český Šternberk)

Чешки Крумлов (Český Krumlov)

Кутна Хора (Kutná Hora)

Карлщейн (Hrad Karlštejn)

Готическа  крепост, която е създадена през 1348 година от императора на Свещенната Римска империя и чешки крал  Карл IV като крепост, в която се съхранявали съкровищата на империята и реликви на светци. Под Карлщейн се намира романтична уличка със сувенири и местни специалитети.

Карлови Вари (Karlovy Vary)

Един от най-красивите и известни курортни центрове в Европа. Създаден през 14 век, Карлови Вари е любимо място за за посещение от известни личности (руският цар Петър I, Бах, Казанова, Бетховен, Джон Траволта….). Градът е известен и с Муждународния филмов фестивал „Кристалният глобус” и популярният чешки ликьор Бехеровка. Може да се разходите по прекрасните улици, от които бликат множество минерални извори, украсени с дизайнерски чешми.

Конопище (Konopiště)

Замъкът Конопище се намира на 40 км. от Прага. Създаден през 14 век по образец на френските замъци като мощна готическа крепост, осигуряваща максимално ефективна защита по време на блокада. В него се намира богата колекция от ловджийски трофеи и прекрасен интериор, картини и порцелан, принадлежали на Фердинанд д’ Есте.


Чешки Щернберк (Český Šternberk)

Чешки Щернберк е една от най-добре запазените крепости в Чешката република. Намира се на висока скала над река Сазава. Крепостта е построена през 1420 година в готически стил и преустроена в бароков през 18 век. Векове наред е собственост на рода Щернбер. Предлага прекрасен интериор и колекция от графики, изобразяваща 30 годишната война.  Ще бъдете възхитени от богатата гипсова декорация на стаите, както и от множество исторически мебели и порцелан.

Чешки Крумлов (Český Krumlov) – UNESKO

Един от най-красивите градове в Централна Европа. Замъкът в Чешки Крумлов със своята архитектура, богатство и красота е един от най-известните в Чешката република. Градът очарова с прекрасните си лъкатушни улички,  цветни сгради както и множество  ресторанти, галерии, традиционни магазинчета. Средновековният град е изграден в ренесансов и бароков стил.

Кутна Хора (Kutná Hora) – UNESKO

Градът Кутна Хора (UNESKO) е бил  в миналото „сребърното сърце” на Европа.  Сред забележителностите на града са прочутите сребърни мини, открити през XIV в., както и изобилието от великолепни готически и барокови сгради. Разходката по старинните улички е романтична – могат да бъдат посетени  импозантният готически храм Св. Варвара, Влашкият двор, костницата в Седлец, чиито интериор е направен от човешки кости. Също може да бъде посетен Музеят на алхимията или пък Музеят на среброто, който предлага интересна разходка в старите сребърни мини.

Организираме екскурзии в Прага и Чешката република
предимно на английски и български език.
Ще ви осигурим настаняване, всякакъв вид екскурзоводско обслужване
и превоз за индивидулни туристи, групи и конференции.
Изберете Across Prague!